bijles wiskunde

“Met de juiste hulp en uitleg, kan iedere leerling hogere cijfers voor wiskunde halen”

Gaat het dan echt zo makkelijk?

“Iedere leerling kan goede cijfers voor wiskunde halen. Ze hebben alleen de juiste hulp nodig. Dat betekent dat ze niet alleen écht goede uitleg nodig hebben, maar ook iemand die het geduld heeft om dat stapje voor stapje te doen. Iemand die hun hand vasthoudt wanneer het even iets lastiger wordt. Motivatie en coaching, zodat ze doorzetten in plaats van opgeven. En dan zijn we er nog niet. Wiskunde is een kwestie van oefenen. Wanneer je de stof begrijpt, heel veel sommen maken. Net zo veel herhalen, tot het bijna automatisch gaat. Net zo vaak herhalen, zodat je het ook niet meer vergeet. Daarbij komt, dat er natuurlijk vanuit de leerling ook intrinsieke motivatie nodig is om beter te worden. Niets gaat vanzelf, maar in mijn cursussen help ik je een heel eind op weg”. 

Van een enorm druk en succesvol bedrijf naar Kelly Academy…  

Als ondernemer en moeder van 3 heb ik het altijd druk. Dagelijks probeer ik zoveel mogelijk uit mijn dag te halen, maar vaak kom ik uren te kort. Mijn bijlesinstituut zit altijd vol, er is altijd veel meer vraag dan wat ik kan bieden. Werk en privé gescheiden houden lukte mij vaak redelijk, toen de kinderen nog klein waren. Tot mijn oudste naar de middelbare school ging. Ook hij had hulp nodig bij zijn huiswerk. Dat was lastiger te combineren, ik had al zo veel tijdgebrek en om hem goed te kunnen begeleiden met zijn schoolwerk leek het wel alsof ik er nog een baan bij kreeg.

Met meer dan 20 jaar ervaring met het geven van bijles wist ik natuurlijk als geen ander hoeveel begeleiding en ondersteuning  middelbare scholieren nodig hebben, ook vanuit huis. Nu stond ik zelf in de schoenen van al die ouders die ik zo vaak radeloos had gesproken. Ik ging op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing voor ons gezin en combineerde mijn ervaring uit het onderwijsveld met mijn achtergrond als kinderpsycholoog. Zo kwam ik op het idee van Kelly Academy.

De afgelopen jaren had ik voor leerlingen regelmatig korte video’s opgenomen. Het doel daarvan was om ze te motiveren om thuis nog eens kort te herhalen wat we tijdens de les behandeld hadden. Zo kon de wiskunde stof beter blijven hangen en konden we tijdens een volgende les door met nieuwe stof. Mijn leerlingen gaven altijd aan zo ontzettend blij met de video’s te zijn, ze gebruikten ze ook vaak tijdens het maken van hun huiswerk of het leren voor een toets. Ze vroegen ook regelmatig of ik nog even wat voor ze kon opnemen.  Steeds vaker nam ik video’s op en ik merkte dat leerlingen er ontzettend zelfstandig mee konden werken. ‘S avonds filmde ik regelmatig stukjes voor mijn eigen zoon zodat hij zijn wiskunde huiswerk bij kon houden zonder afhankelijk te zijn van wanneer ik even tijd voor hem had. Het bleek een schot in de roos. 

Ooit stond ik op hetzelfde punt…

Tijdens mijn middelbare schoolperiode liep ik zelf tegen hetzelfde probleem als veel van mijn leerlingen aan. Wiskunde ging moeizaam. Had dit iets te maken met mijn capaciteiten? Nee, zeker niet. Leren was voor mij nooit lastig en wanneer mij iets goed werd uitgelegd, kon ik het eigenlijk altijd super goed.

Maar de methode uit het wiskunde boek en vooral de uitleg tijdens de les kwam bij mij niet binnen. De manier waarop, dat werkte niet voor mij. Het werd dan misschien wel voor gedaan, maar het werd mij niet uitgelegd. Ik had geen idee wat ik aan het leren was. Ergens in de brugklas was ik de draad al kwijt… Op inzet haalde ik wel net voldoendes, maar ik zag het grotere geheel niet doordat ik de basis niet had begrepen. En daardoor vergat ik ook altijd weer snel wat ik had geleerd. In de hogere klassen zat ik uren in mijn wiskunde boeken om er zelf een logisch verhaal van te maken. Dat was hard nodig, want alleen op inzet redde ik het toen niet meer. Door ontzettend hard door te zetten, te herhalen en oefenen zag ik uiteindelijk altijd wel het licht. Ik leerde mijzelf een andere methode, een ander manier dan op school. Vaak hielp ik vervolgens mijn vrienden door het op mijn eigen manier uit te leggen.

Ik leerde mijzelf dus wiskunde, gewoon door het te doen. Maar, soms denk ik wel, wat had ik toen blij geweest met een goede docent of een cursus die mij door de hoofdstukken heen had geholpen. Dat had mij veel tijd en stress bespaart. 

Wiskunde betekent voor veel leerlingen: stress, hoofdpijn en onzekerheid. Naar mijn mening volkomen onnodig. Daarom ben ik extra trots op Kelly Academy. Deze cursus, die gun ik echt iedereen. 

Over Kelly Academy

Wat begon als vriendendienstje...
Langzaam maar zeker werd ik er dus steeds beter in wiskunde. Dat zag ik natuurlijk ook terug in mijn cijfers. Eigenlijk niet alleen in mijn wiskunde cijfers, maar ook vakken als economie, natuurkunde en scheikunde gingen gelijk een stuk beter. 

Nadat ik de middelbare school had afgerond ging ik eerst studeren in Londen, waar Algebra mijn beste vak bleek te zijn. Vervolgens ging ik studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vakken als statistiek en onderzoeksmethode bleken een fluitje van een cent dankzij mijn wiskundige kennis. 

Al snel hielp ik mede studenten met deze vakken en ook hier ervaarde ik dat basiskennis en begrip zo ontzettend belangrijk zijn op lange termijn.

Om mij heen hoorde ik vaak dat scholieren problemen hadden met wiskunde, dat waren dan neefjes of nichtjes of broertjes en zusjes uit mijn naaste omgeving. En zo zat ik ineens aan de keukentafel bijles te geven. Het balletje gingen sneller rollen dan ik had kunnen voorzien. Ik kreeg zo ontzettend veel aanvragen dat ik op een gegeven moment ouders en leerlingen teleur moest gaan stellen. Nog voor ik mijn masters Psychologie en Criminologie had behaald, begon ik mijn eigen bijlesinstituut. 


The HomeWork Company

Vanaf dag 1 zat mijn instituut vol. Steeds meer ouders en kinderen vroegen om mijn hulp. Wiskunde lessen werden altijd gegeven met behulp van mijn eigen ontwikkelde wiskunde methode. Ook voor andere vakken ontwikkelde ik door de jaren heen methodes die beter bleken aan te sluiten op de belevingswereld van de leerlingen. Inmiddels bestaat The Homework Company al weer bijna 20 jaar en daar ben ik uiteraard ontzettend trots op. Nu voel ik dat het tijd is voor een volgende stap. Tijden veranderen, leerlingen veranderen en dus moet het onderwijs mee veranderen, zodat we blijven aansluiten bij de belevingswereld van onze leerlingen. Ik denk dat daar in ons onderwijssysteem nog een heleboel te verbeteren valt. We zullen moeten aansluiten bij de jeugd. Dat is noodzakelijk om ze intrinsiek te motiveren om beter te willen worden. 

Kelly Academy streeft daarnaar door leerlingen de mogelijkheid te geven om te leren met behulp van korte, duidelijke video’s met uitleg die direct aansluiten bij de stof waar de leerlingen op dat moment op school mee bezig zijn. Deze video’s zijn altijd beschikbaar, waar & wanneer de leerlingen dat willen. Dit geeft leerlingen een bepaalde mate van autonomie en zelfstandigheid in hun leerproces. En dat… is weer bevordelijk voor de intrinsieke motivatie. Het zijn allemaal kleine deeltjes die leiden tot een succesformule. 

Smiley wiskunde toets

Het werkt écht, dat maakt het na al die jaren nog steeds zo leuk!

Ondertussen geniet ik heerlijk van mijn drukke gezin en het chaotische leven wat daarbij hoort. The HomeWork Company blijft groeien en we zijn stiekem echt heel trots op de resultaten die we daar dagelijks neerzetten. We kunnen nog altijd de aanvragen niet aan. Daarom heb ik grootse plannen met Kelly Academy. Kelly Academy combineert alle elementen waarvan ik heb geleerd dat ze noodzakelijk zijn om zowel op korte als op lange termijn beter in wiskunde te worden. Gericht op direct resultaat maar ook op het wegwerken van achterstanden en het leggen van een perfecte basis voor toekomstige jaren onderwijs. 

Anderen gingen jou voor:

Marco T.

Niet alleen de uitleg is super goed, maar Kelly wist Sebas ook echt te motiveren tijdens de lessen. Zelfs wanneer de stof even lastig leek, spoorde ze aan om door te zetten en voelde ze van achter het scherm aan dat hier wat meer herhaling voor nodig was. Sebas schrijft braaf mee tijdens het kijken van de cursus waardoor hij aan het einde een mooie samenvatting heeft voor zijn toets. 

Daniël
Voor het eerst dat ik eindelijk iets van wiskunde begreep. Of eigenlijk dat iemand begreep wat ik niet begreep. Zo een fijne uitleg, goede voorbeelden en oefensommen. Iedere dag een paar minuten heb ik gekeken en ik was echt klaar voor mijn toets! Een 8 gehaald! Ik was serieus al heel blij met een 6 geweest!
Elise
De online cursus laat je zelfstandig en op je eigen tempo wiskunde leren. Dit is precies wat ik nodig had na 2 jaar struggles. Super fijn dat Kelly ook steeds even de basis van vorige jaren erbij uitlegt, anders was ik nooit verder gekomen. Denk dat ik wiskunde toch maar niet laat vallen, ik vind het eigenlijk best leuk en haal eindelijk goede cijfers.
Olivia B.
De uitleg die Kelly in haar video’s geeft sluit perfect aan bij de stof uit Fay haar wiskunde boek. Op school begrijpt zij het niet altijd, maar dan kijkt ze thuis de uitleg online en gaat dan haar huiswerk maken of leren voor haar toets. Geen stress en tot nu toe echt iedere keer mooie cijfers.

Ook jij kan hogere cijfers voor wiskunde halen!

Ik geloof in jou. Ik geloof in jullie allemaal.  

Het feit dat je deze pagina bezoekt en overweegt om de online cursus aan te schaffen, laat zien dat je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan met wiskunde én om betere cijfers te gaan halen.

En die inzet en motivatie, dat is alles wat jij nodig hebt om je doel te bereiken! Vanaf hier, neem ik je bij de hand en ga ik je helpen. 

Vraag gratis een preview aan

Wil je eerst een les uit de online cursus uitproberen? Dat kan. Vraag hier een gratis preview aan.

Meer over onze wiskunde cursussen

Wil je meer lezen over onze cursussen en wil je weten hoe het precies werkt? Lees dan verder.

Direct de cursus van jouw hoofdstuk kopen

Ben jij er direct klaar voor? Koop dan hier gelijk de cursus die aansluit bij jouw wiskunde hoofdstuk en start nu!

Volg ons ook op Instagram

Ontvang tips, tricks, leerstrategieën en samenvattingen van al jouw vakken!